Beatrijs Engel

In 2005 kwam ik in aanraking met Biodanza en wat mij al vanaf het begin zo raakt, is de vreugde, de aandacht voor elkaar, het gevoel echt gezien te worden, er te mogen zijn. Ik dans dan ook tot op de dag van vandaag wekelijks in een groep als deelnemer.

Mijn proces in Biodanza bestaat vooral uit het heroveren van leven met wat voor mij echt van belang is, en het verder ontdekken van mijn talenten en die op verschillende manieren in de wereld zetten. Een proces van steeds meer thuiskomen bij mezelf, steeds completer en steviger, steeds meer Beatrijs en tevens steeds meer deel van het grotere geheel.

In 2007 ben ik de Biodanza-opleiding in Amsterdam gaan volgen, omdat Biodanza zo waardevol in mijn leven is dat ik daar graag ook andere mensen kennis mee wil laten maken. Vanaf 2010 faciliteer ik wekelijks een biodanzagroep. Inmiddels ben ik ook als didactisch leraar verbonden aan de Biodanzaschool van Eindhoven en leid daar samen met de directeur Diana Zijlmans nieuwe generaties Biodanza-facilitatoren op.

Genieten, passie en verbinding zijn kernwoorden die bij mij horen. Zowel in de wekelijkse groep als in de Biodanzaschool kan ik alles wat ik in mijn leven verworven en ontdekt heb aan ervaringen, talenten en passies, samenbrengen en gebruiken ten dienste van het groeiproces van anderen. En daarmee wordt weer mijn eigen ontwikkeling en zeker ook mijn levensvreugde gevoed!
Elk zaadje in de natuur, en dus ook in onszelf, heeft groeikracht, de potentie om te bloeien en vrucht te dragen; de affectieve aandacht die in de Biodanzagroep centraal staat, vormt daar een voedingsbodem voor.